Modo Hockey

"Fokus på vårt eget passning- och positionsspel"

Ikväll möts Modo och Västervik för tredje gången när Modo spelar hemma i Fjällräven Center.
– Vi måste ha fokus på vårt egen passningsspel och positionsspel. Har vi det skapar vi goda förutsättningar för att vinna matchen, kommenterar Björn Hellkvist till Modo Channel på klubbens hemsida.

Matchen i söndags var inte mycket att hurra för då Karlskoga slog Modo med hela 7-0, Modos största förlust hittills den här säsongen. Hellkvist tror att han nu förstår var allting gick fel:
– Det landar i att vi nästan har en för stor tro på systemet vi spelar där vi har mycket puck, många avslut och systemet tillåter oss att ha bra backcheck och forecheck. Men det krävs även att alla kopplar på det egna ansvaret och vinner viktiga man-man-situationer och det gjorde vi inte under matchen mot Karlskoga. Sen är det inte samma sak att skapa målchanser som att göra mål.

Kvällens match mot Västervik blir den den tredje mellan de två lagen, där de två lagen vunnit en match vardera tidigare. Hellkvist tycker inte att hockeyn har varit jättebra under de tidigare mötena, men han har förhoppningen att saker ändå kommer att gå bra under kvällens möte:
– Det har inte varit jättebra ishockeymatcher i tidigare möten, men vi har visat bra karaktär och tagit oss ur krångliga situationer som vi själva har satt oss i. Förhoppningen inför onsdagens match är att vi inte ska behöva göra det då vi inte vill hamna i den typen av situationer.

Anton Karlström är med i laguppställningen inför matchen. Linus Pettersson är frånvarande då han spelar med J20 för tillfället och både Kim Rosdahl och Anton Öhman är borta på grund av skador. 

 

Publicerat