Du är här

2019-12-02 - Nyheter/Reportage
Foto: Pressbild

Nu är Övikshem Kranmärkt

Övikshem meddelar att de väljer att ansluta sig till hållbarhetsmärkningen Kranmärkt, vilket innebär att de tar ställning mot flaskvatten.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning som innebär att en verksamhet väljer kranvatten istället för flaskvatten och serverar kranvatten på arbetsplatsen och under till exempel möten och konferenser. Tanken bakom hållbarhetsmärkningen är bland annat att inspirera och få fler att göra hållbara och miljömedvetna val genom att slopa flaskvattnet, vilket bland annat minskar både avfall och utsläpp.

Nu meddelar Övikshem att de ansluter sig till de bolag och verksamheter i kommunen som väljer vatten från kranen istället för paketerat och transporterat flaskvatten. På sin hemsida skriver Övikshem:
”Övikshem arbetar för ekologisk hållbarhet. Genom denna kranmärkning hoppas vi kunna inspirera både hyresgäster och våra medarbetare att göra samma hållbara val — allt för ett skönare grönare Örnsköldsvik!”

Bland de bolag och verksamheter i kommunen som tidigare kranmärkts finns bland annat Miva, Övik Energi och Mediapartner i Norr. 

 
Dela med dig av denna artikel på: