Du är här

2019-11-29 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

"Grunden ligger i vår egen identitet"

Ikväll välkomnas Tingsryds till Fjällräven Center när det är dags för Modos nästa hemmamatch.
– Vi har tränat grundspel och positioner så att vi kan komma rätt in i anfallszon. Vi ser fram emot matchen på hemmaplan, kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist till Modo Channel på klubbens hemsida.

Under tisdagens bortamatch mot Almtuna blev det en mållös förlust för Modo, något som Hellkvist helt förståeligt är allt annat än nöjd med.
– Jag har full respekt för att Almtuna gör en bra match och det är på intet sätt så att vi alltid ska vinna över dem, per automatik. Men vår insats senast var under all kritik och det var den största "breakdown" vi sett den här säsongen. Nu gäller det att träna tillbaka på grunderna där vi självklart även tittat på matchen i efterhand, säger han till Modo Channel.

I kvällens andra möte mot Tingsryds så lär nog båda lagen vara taggade på seger. Då Tingsryds förlorade förra mötet med Modo så är nog bortalaget sugna på revansch, och då Modos spel varit ojämnt den senaste tiden så är de nog sugna på att ta hem matchen och bevisa både för sig själva och för åskådarna att de kan spela bra hockey. Hellkvist säger att matchen kommer för Modos del att handla om att hitta tillbaka till deras egen identitet:
– I vår strävan efter att hitta vår egen identitet, vilket egentligen varit nu under de senaste 5-6 matcherna, gäller det att hitta tillbaka till det som är och ska vara Modo. Det är det vi letar efter i matchen i första hand, våra grunder.
– Vi har givetvis scoutat Tingsryd för styrkor och svagheter, men grunden ligger i vår egen identitet med tryggheten i hårt jobb och att vara starka i positionsspelet.

Anton Karlström är tillbaka i laget efter att ha varit utlånad och är redo för spel. Kim Rosdahl är fortsatt borta på grund av skada.

 

Dela med dig av denna artikel på: