Du är här

2019-11-28 - Näringsliv

Nordemans Jernhandel flyttar till Gullänget

Efter att ha funnits nere på Framnäskajen i nära 50 år så flyttar nu den anrika affären Nordemans Jernhandel ut till Hägglundsområdet i Gullänget.
– Vi har sökt en lättillgänglig lokal med goda logistiska fördelar. Eftersom vi har både bygg- och industrivaror så tror vi att denna kombination kommer gynnas av det här läget, kommenterar Roger Öberg, Nordemans Järnhandel, i ett pressmeddelande.

Det nya varuhuset i Gullänget kommer att bestå av 1800 kvm butik, 1500 kvm bygglager i uppvärmt utrymme samt ett 1000 kvm stort lager för virke och långgods, något Roger Öberg säger ger företaget andra förutsättningar för framtiden. Flytten ut till Hägglundsområdet är planerad att ske senast i februari 2021.
– Vi har för avsikt att en flytt ska ske senast februari 2021, men innan dess skall lokalerna anpassas och mycket arbete återstår, säger Öberg.

Lars-Göran Nilsson, fastighetsutvecklare för Axcell Fastighetspartner som förvaltar Hägglundsområdet, kommenterar avtalet:
– För Hägglundsfastigheterna är denna etablering klockren och mycket välkomnande. Etableringen kommer att tillföra Hägglundsområdet och Entreprenörernas Hus en helt ny dimension. Anrika Nordemans kommer kunna erbjuda våra hyresgäster och dess verksamheter närhet till ett industrivaruhus, med ett för flera funktioner passande sortiment.
– I och med denna etablering kommer vi även exteriört att bygga ny modern fasad mot Björnavägen. Vi tvättar bort gammal fabrik och lägger nästa pusselbit i skapandet av ett modernt och fräscht verksamhetsområde, vilket ligger helt i linje med vår strategi. Detta blir ett lyft för Gullänget som efter lång tid av nedlagda verksamheter nu åter börjar blomstra.

 

Dela med dig av denna artikel på: