Du är här

2019-11-30 - Musik
Foto: Alicia Wennstig

Sverigehyllningen släppt

Det tog lite längre tid än tänkt, men med EP:n ”Between the Pines” – ett elva minuter långt nostalgiskt lovtal till sina uppväxtår och sitt Sverige – är nu Mirjam Tumaini skivartist på riktigt.
– Och här trivs vi bara bra, säger Mirjam som med sin australiensiska familj vänt hem till Örnsköldsvik.

Mirjam Tumaini, som Tidningen 7 berättade om i maj i fjol, fick efter fem år i Australien en plötslig hemlängtan. Hem till Sverige med dess nordiska klimat, till somrarna och känslan att vandra i en vacker skog. Efter att ha satt ord på saknaden blev den så småningom även tonsatt – och vad som egentligen skulle ha resulterat i en skivdebut redan i fjol har nu till slut blivit verklighet. 15 november släpptes den fyraspåriga EP:n ”Between the Pines”, inspelad i England.
– Det känns så klart jätteroligt, om än lite overkligt. Allt väcktes ju bara som en tanke i början. Jag har skrivit regelbundet sedan tonåren och träffade ett gäng i Australien som gav feedback på mina texter. De var väldigt stöttande. När någon tror på en, vågar man börjar tro på sig själv också. Det var nog avgörande för att den här skivan kom till, säger Mirjam och förklarar förseningen:
– Skivbolaget Orphan No More är ett litet indiebolag, de har sina riktiga jobb på sidan om. Samtidigt var jag väldigt mån om att inte ge ut något jag själv inte stått ut med att lyssna på. Jag använder skrivandet till att ventilera min tankar, så det här är först och främst för min egen skull. Men om någon annan har glädje av det, är det en bonus.
Resultatet av ansträngningen är en samling folkmusiklåtar som får tankarna att vandra till Bon Iver och Tallest Man on Earth, båda favoriter hos Mirjam. I väntan på att se vart musikkarriären tar vägen, njuter hon av att åter vara ö-viksbo tillsammans med sin make och två döttrar.
– Vi har skapat en vardag vi trivs i. Mitch är en friluftsmänniska och älskar snön. Han säger att han inte skulle klara sig utan fyra årstider nu, skrattar Mirjam.
”Between the Pines” hittar du även på Spotify.

 

Dela med dig av denna artikel på: