Du är här

2019-12-03 - Evenemang
Foto: Palli Kristmundsson

Blues into Jazz

Han har jammat med Jimi Hendrix, agerat uppvärmare för Rolling Stones och han kunde ha blivit första sångare i rock-giganterna The Who. Munspelaren och sångaren Bill Öhrström är en legend på den svenska bluesscenen, fredag 6 december kommer han med sitt projekt ”Blues into Jazz” till Bruksgården.

Bill Öhrström har varit verksam som musiker och låtskrivare sedan 60-talet och med sång och munspel har han satt ett betydande avtryck på den svenska bluesscenen. Till sitt senaste projekt ”Blues into Jazz” har han lyckats samla ihop några av Sveriges främsta musiker i den här genren.
Gitarristen Max Schultz har förutom eget band samarbetat med artister som Herbie Hancock, Nils Landgren, Esbjörn Svensson, Håkan Broström, Svante Thuresson, Marie Fredriksson, Tommy Körberg och Rebecka Törnqvist.
Basisten Patrik Boman har med egna band bland annat belönats med Orkesterjournalens Gyllene Skivan samt Sveriges Radio P2’s Jazzkatt, dessutom har han lirat med internationella stjärnor som Mose Allison, Benny Golson och James Moody.
Trummisen André Borgström har rutin från ett antal olika band i Sverige och internationellt, exempelvis Black Rhino, Costa Jazz Quartet och Thierry Laprevote Quintet.
Sist men inte minst, pianisten Stefan Nilsson – en av grundarna till den legendariska jazzrock-gruppen Kornet, men främst känd som kompositör till mängder av filmmusik; Så som i himmelen, tv-serierna Skärgårdsdoktorn och Den goda viljan samt flera Martin Beck- och Van Veeteren-filmer för att nämna några. På filmdatabasen IMDb står han som kompositör till hela 63 filmer.
Perdido Jazz & Blues står för arrangemanget, deras sista för året.

 

Dela med dig av denna artikel på: