Du är här

2019-12-04 - Evenemang
Foto: Jeanette Andersson

Domedagspredikan av Sundström

”Jag fick ett brev av Gud häromdan. Han är trött. Som fan.”
Så skriver Stefan Sundström om sin senaste platta och turné, som båda fått namnet ”Domedagspredikan”. Fredag 6 december spelar och predikar han på Folkan Teater.

Stefan Sundström har med sina vardagsrealistiska, underfundiga texter en välgrundad plats i den svenska vistraditionen. Det är 30 år sedan han gav ut sin första musik – på kassettbandet ”Renjägarens visor” – och sedan dess har det blivit ytterligare 16 studioalbum, en handfull liveplattor och mängder av singlar.

I slutet av september släppte Stefan Sundström ”Domedagspredikan” och i en pressrelease för sin turné skriver han så här om domedagen, som han påpekar redan har kommit flera gånger – till Palestina, Afghanistan, Syrien och Vietnam: 
”Det vore väl konstigt om inte Domedagen en dag också knackade på här? Gud har bangat ur och det är bara vi som kan göra nåt. Det är vi som har ansvaret nu. Under tiden, medans vi begrundar detta, åker jag runt och sprider lite panik i Sveriges köpcenter. Kan ju bli lite mysigt till och med, det var länge sen jag var ute och spelade mina egna låtar. Tror jag ska ha med mej lite grönsaksfröer som jag kan byta med er. Det är viktigt nu, att våra livsmedels DNA-koder sprids på flera händer, om Domedagen skulle knacka på hos mej så har samma slags fröer som går upp i rök hos mej överlevt hos dej. Men mest ska det bli underhållning. Ansvaret får vi ta dan efter.”
Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening. 

 

Dela med dig av denna artikel på: