Du är här

2019-11-29 - Evenemang
Pressbild.

Sveriges längsta julturné

Den startade redan 11 november i Trelleborg och avslutas inte förrän 12 januari i Töreboda. För 17:e året i rad är I Juletid-turnén i gång och nordligaste konserten ges i Själevads kyrka måndag 9 december.

Trumpetaren Magnus Johansson har varit med sedan starten 2003, kapellmästaren Marcos Ubeda på keyboard kom med 2006 och genom åren har en rad olika sångsolister medverkat.
Årets solist är Debbie Louise, kanske okänd för den stora merparten men hon har tidigare med kort varsel hoppat in som ersättare under I Juletid-konserter – 2014 vikarierade hon för Elisa Lindström och i fjol var hon stand in för Christer Sjögren.
– Det var givetvis väldigt kul att få hoppa in som ersättare för dessa två väldigt duktiga och folkkära artister, och allra roligast var så klart att det blev ett så fint gensvar från publik och recensenter. Nu ser jag fram emot att möta publiken på nytt och att få sprida glädje och julefrid runt om i Sverige, säger Debbie Louise i ett pressmeddelande.
Som vanligt samarbetar I Juletid med lokala körer och i Själevads kyrka är det Domsjö kyrkokör som får den äran. Självklart blir det en hel del klassiska jullåtar, vissa sånger måste helt enkelt finnas med under en julkonsert, men Debbie Louise hoppas även kunna överraska med några oväntade nummer. 
– Jag är ganska svag för musikallåtar och visor, och det känns otroligt tryggt att backas upp av Magnus Johansson och Marcos Ubeda som har en så stor erfarenhet och är så fantastiska att jobba tillsammans med.

 

Dela med dig av denna artikel på: