Du är här

2019-11-30 - Miljö

Svenskar optimistiska till att klimatförändringar går att stoppa

Svenskar är bland de mest optimistiska inom Europa till att klimatförändringarna går att stoppa, enligt en undersökning från Europeiska investeringsbanken.

Europeiska investeringsbanken har publicerat en klimatundersökning där de presenterar hur folket i europa tycker och tänker kring klimatförändringarna. 

Bland svenskarna så är det många som är oroliga över klimatförändringarna. 66 procent av svenskarna anser att klimatförändringarna påverkar deras vardag och 81 procent tror dessutom att deras barn kommer att få känna konsekvenserna av klimatförändringarna i sin vardag i framtiden. Runt 80 procent tror att förändringarna kommer att fortsätta påverka oss i hundratals år.

Samtidigt så är svenskarna bland de i Europa som ställer sig mest optimistiska till att klimatförändringarna går att stoppa. 68 procent är övertygade att förändringarna går att stoppa, vilket är jämförbart med EU:s genomsnitt på 59 procent. Särskilt bland yngre svenskar finns det större optimism där 70 procent i åldersgruppen 15-29 anser att de själva kan göra skillnad, jämförbart med 65 procent i åldersgruppen 30 - 64 år och 54 procent i åldersgruppen 65+.

Källa: EIB Via TT

 
Dela med dig av denna artikel på: