Du är här

2019-11-25 - Nyheter/Reportage
Hans Wiklund. Foto: Örjan Leek

Regiondirektören lämnar sitt uppdrag

Regiondirektör Hans Wiklund lämnar sin tjänst på Region Västernorrland. Istället så ska han jobba vid Umeå universitet.
– Det är inget lätt beslut att lämna Region Västernorrland. Bra kollegor och en viktig verksamhet gör det till en fantastisk arbetsplats. Uppdraget som universitetsdirektör känns helt enkelt som ett drömjobb för mig så därför har jag valt att tacka ja, säger Hans Wiklund på regionens hemsida.

Hans Wiklund har arbetat som regiondirektör i drygt två år och har tidigare vari regional utvecklingsdirektör i Region Västernorrland. Nu är det bestämt att han lämnar posten för att istället jobba som universitetsdirektör vid Umeå universitet.
– Hans Wiklund har uträttat mycket gott arbete under sina år i regionen. Jag önskar honom all lycka i sitt nya uppdrag, säger Glenn Nordlund, regionstyrelsens ordförande.

Exakt datum för när Wiklund lämnar sin tjänst är ännu inte satt. Rekryteringsprocessen för att hitta en ersättare kommer att starta så snart som möjligt.
– Nu startar vi så snart som möjligt arbetet med att rekrytera regiondirektörens efterträdare. När den processen ska vara klar kan jag inte säga idag. Det är viktigt att vi får till en bra övergång och där har jag och Hans Wiklund en bra dialog, säger Glenn Nordlund.
– Jag vill självklart bidra till att övergången till min efterträdare blir så bra och smidig som möjligt. Vi får nu diskutera hur mitt avslut blir i detalj och när det sker, säger Hans Wiklund.

 

Dela med dig av denna artikel på: