Du är här

2019-11-24 - Övrigt

Hallå där Ryno Ulander...

... som slutat efter 40 år i bussbranschen.

Du har sålt dina bussar. Vad ska du hitta på nu?
– Nu ska jag vara pensionär och det finns allt möjligt att fylla dagarna med. Vi har en stuga och ett skogsskifte som ska skötas och jag har sex barn och 14 barnbarn som ibland kan behöva en hjälpande hand. 
Har du någon aning om hur många mil du samlat på dig under alla år?
– Nej, jag har tappat räkningen sedan länge. Jag började köra buss 1971. Åtta år senare köpte jag min första egna och därefter har man krigat på. Under årens lopp har det blivit tre nya bussar och när jag nu bestämde mig för att lägga av fanns det många begagnade bussar på marknaden. Jag var nära att ge upp, men fick till slut kontakt med Byberg & Nordin så det löste sig.
Med så många år i branschen; har du klarat dig från trafikolyckor?
– Några smågrejer har jag varit med om, men som helhet har jag varit förskonad. En älgolycka strax söder om Husum och en motorbrand nära Skellefteå. Mycket mer än så har inte inträffat och det är jag tacksam för.
Kommer du att sakna bussarna?
– Jo, det kan jag erkänna. Skönt att det har löst sig, men det är lite jobbigt också. Jag har aldrig varit sjukskriven och verksamheten har varit en stor del av mitt liv så det känns nästan som en skilsmässa. Men nu har jag börjat vänja mig och känner mest tacksamhet. Inte minst mot alla kunder; företag, skolung-domar och föreningar. 

 

Dela med dig av denna artikel på: