Du är här

2019-11-21 - Hockey
Jonas Norberg och Urban Omark. Foto: Håkan Nordström

Hockeynostalgi i Fjällräven Center

Kommande helg blir det hockeynostalgi när Modo Old Timers arrangerar Eagle Bay Tournament i Fjällräven Center.
Helgen inleds med Modo mot AIK i hockeyallsvenskan och under lördag och söndag gör sex lag upp om cup-segern.

Urban Omark i Modo och Jonas Norberg, Ulvö Hockey, är initiativtagare till arrangemanget och förutom deras respektive lag deltar Örnsköldsviks LHL, Stockholm Vikings, Vallentuna Oldtimers och Veterans Hoquei Gel FC Barcelona. Ett flertal tidigare elitspelare deltar och däribland profiler som Niklas Sundström, Per-Åge Skröder, Martin Johansson, Fredrik Warg, Niklas Norgren, Mattias Timander och Per Hållberg. 
– Det finns alla förutsättningar för en bra och rolig turnering. Förhoppningsvis blir det här ett återkommande arrangemang den här tiden på året, säger Jonas Norberg.
Det blir en rak serie där alla möter alla och premiärmatchen; Modo-Stockholms Vikings, inleds redan vid 10-tiden på lördag förmiddag. Vid klockan 15 på söndag är vinnaren korad.
Det handlar om veteranregler, det vill säga inga tacklingar och slagskott. Matcherna spelas i en period om 20 minuter och vid utvisning tillämpas en så kallad ”tjeckisk straff”; ett form av friläge där straffläggaren från mittcirkeln får ett försprång.
– Det finns skickliga spelare i alla lag så på förhand är det svårt att utse några favoriter. Vi får helt enkelt spela om det, säger Urban Omark med ett leende.

Hans lag; Modo Hockey, består av veteranspelare med det gemensamma att de för ganska många år sedan gick på hockey-gymnasiet i Örnsköldsvik. Därefter gick hockeykarriärerna åt lite olika håll så för ett flertal blir det ett trevligt återseende.
– En hockeyturnering av det här slaget handlar lika mycket om att träffas och ha trevligt som att kämpa mot varandra på isen. Ett utmärkt sätt att umgås helt enkelt, säger Jonas Norberg.

 

Dela med dig av denna artikel på: