Du är här

2019-11-22 - Nyheter/Reportage
Foto: Håkan Nordström

Feststämning på kontoret

Att gå till jobbet är inte alltid förknippat med festkänsla. Hos ESSE Revision lyfter man stämningen med festlig fredag ett par gånger varje halvår. När 7an hälsar på är det tema rock som gäller.

Rockmusik strömmar ut ur högtalarna i kontorslandskapet och vid skrivborden hänger svartklädda rockers, med nitar, tatueringar och svart makeup. Det är en vanlig arbetsdag hos ESSE Revision, men också festlig fredag där kunder och besökare bjuds på en glad överraskning.
– Vi jobbar i en rätt allvarlig bransch med deadlines att passa och krav på att vara noggranna och korrekta, säger Susanne Hörnfeldt som äger ESSE Revision i Örnsköldsvik tillsammans med Eva Hörnblad Nilsson. Vi planerar in festlig fredag när vi behöver det som mest och det blir ett par gånger varje halvår. Temat väljer vi gemensamt vid fikabordet och de flesta går all in med klädsel och attribut som vi bär hela arbetsdagen.
Traditionen har hållits vid liv sedan starten 2016 och genom åren har flera olika teman betats av som till exempel 80-tal, kungligt, sport, beach, disco, white party och rock, en favorit som återkommit flera gånger.

En skylt vid kontorsentrén ger dagens besökare en förvarning om att det är festlig fredag. Arbetet utförs precis lika professionellt som alltid men visst blir det extra många skratt, kollegor emellan och tillsammans med kunder som bokat in möten eller kommer på besök.
– Det finns en bild av att ett besök hos revisorn är något strikt och allvarligt och när vi bjuder på oss själva med festlig fredag visar vi att vi är vanliga människor som kunden kan vara du med, samtidigt som vi alltid håller hög kvalitet och är noggranna, säger Susanne.
Susanne och kollegan Catarina Westin skrattar gott åt minnet från den första festliga fredagen då temat var 80-tal och kontoret fick ett spontant besök av en presumtiv kund.
– Jag hade på mig en ballongkjol och hade sprejat luggen rakt upp så jag fick en del konstiga blickar innan vi förklarat grejen, skrattar Susanne. Men vi satte oss ner och presenterade företaget och våra tjänster och i dag är de våra kunder.

För Rockmusikgänget på ESSE Revision är glädje en viktig del av arbetet och det blev särskilt viktigt när kontoret drabbades av en brand i augusti 2018. 
– Det var en traumatisk händelse som verkligen svetsade oss samman, säger Catarina.
– Man måste kunna skratta sig igenom eländet, säger Susanne. Kort efter branden gjorde vi till exempel en spellista med låtar på tema eld.
I början av nästa år firar företaget femårsjubileum och i samma veva packar de ner kontoret och de festliga fredagarna i flyttkartonger och byter till rymligare lokaler på Sjögatan.
– Vi behöver skratta mer i vardagen och de som besöker oss en festlig fredag blir glada, säger Susanne. Vi får så många härliga kommentarer när vi delar bilder i sociala medier. Det här stärker gemenskapen och för oss närmare varandra.

 

Dela med dig av denna artikel på: