Evenemang

Releasekonsert för Drejare

Musiken har alltid funnits med och han har sjungit på vigslar, begravningar, dop och andra tillställningar, dessutom kompat storband och körer. Nu släpper Johan Drejare sitt debutalbum ”Vad som än händer” – och ställer till med releasekonsert på Thuleteatern söndag 24 november.

Johan Drejare har sina rötter i Skellefteå men numera är Örnsköldsvik hans hem och här arbetar han som församlingspedagog i Svenska kyrkan Själevad. Konfirmander från Mo, Bredbyn, Gottne, Domsjö, Hållänget och Gullänget känner igen honom, likaså de som deltagit i Svenska kyrkans Liten och stor-verksamheten. 
Han är förstås också ett bekant ansikte för de körsångare han leder, och nu är det dags för den breda allmänheten att lära känna honom, har han tänkt.
– Det gick upp för mig att det var så få som kunde mina låtar. Jag tycker själv att de är bra och jag vill ge möjligheten till andra att höra dem. Att få spela in mina egna låtar har jag alltid drömt om och det har varit jättekul, säger Johan vars musikintresse en gång grundades i den kommunala musikskolan där han började spela elbas.
– Jag hade jätteduktiga lärare på musikskolan, sedan blev det musikgymnasium och folkhögskola. Men jag trodde länge att jag inte kunde skriva egna sånger. De blev liksom bara tekniskt ihoplappade delar utan ärende eller själ. Så en dag fick jag låna några skivor av en bekant som sa: ”Jag tror du skulle gilla det här!”. Randy Travis, Faith Hill och Tim McGraw öppnade mina öron och tårkanaler till vad sånger och livet handlar om där i Tempusrummet vid Åkeshov i Stockholm. Jag bodde där tillsammans med musikkamraten Malcolm Chambers medan vi båda studerade.

Sin skiva har han spelat in under tre år med hjälp av lokala musiker som Jonas Öberg på piano och orgel, Stefan Klinth på gitarrer och Elin Sydhage på körer och duett. Han har även gjort en duett tillsammans med riksbekanta Lena-Maria Vendelius, tidigare Klingvall. Mastringen har också skett lokalt här i Örnsköldsvik, av Peo Hedin.

Nu väntar releasekonsert på Thuleteatern 24 november då han har med sig Wille Johansson, trummor, Göran Jonsson, piano, Stefan Klinth, gitarr, Martin Fahlén, gitarr, Jonatan Westin, elbas, samt Elin Sydhage och Mariana Nilsson på körsång.
– Förhoppningsvis får jag också upp min bror Andreas Lindholm från Uppsala, han är med på plattan. Jag vill slå på stort och göra en riktigt bra konsert, så jag har samlat en massa duktiga musiker och även ljud- och ljustekniker – och jag hoppas att så många som möjligt kan komma. Det kommer också att finnas ett barnrum så att hela familjen kan följa med, och de vuxna slipper svettas av att ha barnen i barn-ovänliga lokaler, säger Johan och berättar om hur viktigt han tycker att låtskrivandet är.
– Att skriva sånger har ofta varit ett behov jag känt särskilt i tider av nåt jag går igenom eller kämpar med. Som en dialog utanför mig själv har sångerna hjälpt mig se klarare, längre och högre.

 

Publicerat