Evenemang

”Du brukade kalla mig för baby”

13 september släppte Melissa Horn sin nya platta ”Konstgjord andning”, nära fyra år efter senaste ”Jag går nu”.
Nu är hon ute på en stor turné i Norge, Finland och Sverige – lördag 23 november står hon på scen i Nolan.

Melissa Horn har fått riktigt bra kritik för sitt nya album och Jan Gradvall gav henne högsta betyg i Dagens industri. Första smakprovet från plattan kom i april då hon släppte singeln ”Du brukade kalla mig för baby” som hon sjunger tillsammans med Kaah.
– Jag var utomlands med en vän och vi började larva oss med nån dans och melodi på det som senare blev titeln på den här låten. Det var min kompis som tyckte att jag skulle skriva nåt riktigt av det. Jag gjorde klart låten på några timmar och den blev sen nån form av soundtrack för dom där veckorna hemifrån. Men jag minns att jag tänkte – Äh, den enda som egentligen kan sjunga ”baby” svängigt är Kaah. Att han ville vara med och dessutom skriva några egna rader, lyfte hela feelingen. Jag blir själv glad av den här låten. Det händer inte mig så ofta, skrev Melissa om singeln i ett pressutskick.
Debutalbumet ”Långa nätter” kom 2008 och följdes av ”Säg ingenting till mig” (2009), ”Innan jag kände dig” (2011), ”Om du vill vara med mig” (2013) och ”Jag går nu” (2015). Samtliga har sålt guld respektive platina och hennes album har toppat listorna både i Sverige och Norge samt belönats med ett flertal grammis-nomineringar. Nu är hon alltså högaktuell med nya albumet ”Konstgjord andning”.
– Efter skivsläppet går jag direkt in i den bästa bubblan jag vet, turnélivet. Jag känner att jag varit ledig lite för länge nu och det tänkte jag ta igen. Vi längtar efter att få spela nya plattan och med mig kommer jag ha ett mellanstort band med bara favoritpersoner i, uppger Melissa.
Arrangör för konserten i Nolan 23 november är Verkställande Byrån.

Publicerat