Evenemang

Stockholm Underground

Magnus Lindgren – vår svenska världskändis på flöjt, klarinett och saxofon – släppte 2017 sin hyllning till legenden Herbie Manns klassiska album ”Memphis Underground”.
Fredag 22 november kommer Magnus med sitt Stockholm Underground till Blueskällarn på Bruksgården.

Herbie Manns ”Memphis Underground” kom 1969 och har gått till historien som ett av världens främsta jazzalbum. Hösten 2017 släppte Magnus Lindgren sin hyllning till det albumet, och självklart fick plattan namnet ”Stockholm Underground”. 
På skivan spottar, fräser och sjunger han i sin tvärflöjt på sitt eget karaktäristiska sätt. Magnus Lindgren har ett sound, en stil och attack på instrumentet som gör att man genast hör att det är just han som spelar.
Magnus Lindgren har sedan skivsläppet 2017 turnerat flitigt med det här projektet och gjort en mängd konserter i främst Tyskland. Nu avslutas turnerandet med en liten Norrlands-utflykt och sista konserten ges här i Örnsköldsvik i ett arrangemang av Perdido Jazz & Blues.
Förutom Magnus Lindgren medverkar danske Lars ”Larry” Danielsson på elbas, gitarristen Henrik Jansson och Martin Jonsson från musikkollektivet Blacknuss på trummor.

 

Publicerat