Du är här

2019-11-24 - Sport & Fritid

WEBB-TV: The Trip

Det sprider sig som en löpeld mellan landets träningsanläggningar och har sedan i somras landat i Örnsköldsvik. 7an har testat virtuell träning med instruktören Johan Rasmussen på 1Life.
– Det här är definitivt här för att stanna, säger han.

Vi sitter på vanliga spinningcyklar och gruppträningspasset leds av förinspelade videos med proffsinstruktörer. Under spinningpassen visas en film som ger känslan av att cykla någon annanstans; i naturen, i storstaden eller i rymden. När branta uppförsbackar uppenbarar sig handlar det om att ta i extra påhejad av videoinstruktören.
– Virtuell träning är framtiden och ett roligt komplement till den traditionella. Alla är nybörjare någon gång och då kan det vara klokt att börja i mindre skala, i en mindre grupp och känna sig för, säger Johan Rasmussen och berättar att initiativet enbart inneburit positiva reaktioner.
– Det här är som sagt ett komplement och inget som puttar undan något annat i vår verksamhet. Många tycker att det är roligt och ett bra sätt att göra det lite mer spännande. Och de flesta blir förvånade över att tiden har gått så fort när 45-minuterspasset är över.

Vi gav oss ut på en cykelresa till musik med riktig tuff trampning i backar, snabba sprintar och plan cykling. En enkel tränings-form där man uppenbarligen kan bränna många kalorier. Positivt är också att var och en själv bestämmer intensiteten på träningen och för vår egen del blev det rejält svettigt.
Men roligt. 

 

Dela med dig av denna artikel på: