Du är här

2019-11-07 - Evenemang
  • Fr.v. Fredrik Wågberg, pressbild. Madelene Edlund, foto: Ulf Edlund. Lars Sund, foto: Ulla Montan.
  • Ingela Wall. Foto: Ylva Norlin.

Poesi hela veckan

Estradpoesi, inspirationsworkshop, kura skymning på både svenska och finska, författarbesök, poesihörna och Kulturskaparna. Från och med nu på lördag och ända fram till nästa lördag fylls Örnsköldsvik med olika form av poesi.

  • Årets Poesi- och berättarfestival invigs nu på lördag, 9 november 12.30, på Arkenbiblioteket med poeterna Madelene Edlund och Fredrik Wågberg. Från 13.00 håller sedan Madelene Edlund en inspirationsworkshop för ungdomar och vuxna. Idén är att skriva poesi med hjälp av böcker och tidningar.
  • På måndag 11 november 12.30 läser Kulturskaparna från Örnsköldsviks Folkhögskola sina egenskrivna dikter under rubriken ”Där allting kan hända”. Man kan även höra dem på tisdag samma tid på mötesplatsen Kom In.
  • På H1 Sliperiet blir det poesifrossa måndag kväll 18-20 och på tisdag arrangeras Pecha Kucha night på OffCoff 18.00-20.30. 
  • Föreningen Norden är medarrangör till tisdagens författarbesök där Lars Sund gästar Arkenbiblioteket 18.00. Finlandsfödde Lars Sund nominerades till Nordiska rådets litteraturpris 2019 för sin roman ”Där musiken började” – en mustig historia med stora känslor där fler och fler hemligheter och intriger avslöjas och vävs samman. ”Där musiken började” är den andra, fristående, delen av en planerad trilogi som utspelar sig i Jakobstad, Lars Sunds födelsestad. Första romanen ”Tre systrar och en berättare” kom 2014.
  • Onsdag 13 november 18.00 ger Ingela Wall sin estradpoesiföreställning ”Hjälp” på Arkenbiblioteket där hon tar sig an den svåra ekvationen att försöka förändra den stora världen och samtidigt vara närvarande och tacksam i den lilla. 
  • Vardagsrummet på Lasarettsgatan står som värd för ”Världens poesi” på torsdag 13.00, där Världens kvinnor från Örnsköldsviks Folkhögskola läser dikter. Senare på kvällen, 19-21, blir det öppen scen för alla.
  • Poesi- och berättarfestivalen avslutas lördag 16 november 12.00 med Poesihörnan, ett arrangemang som återkommer varje månad på Arkenbiblioteket. Poesihörnan är ett tillfälle för alla att lyssna på och läsa poesi, eget material eller andras.

Festivalens huvudarrangör är Studieförbundet Bilda och ett komplett program finns på bilda.nu/poesi-och-berattarfestival.

 

Dela med dig av denna artikel på: