Du är här

2019-11-08 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

Inför derbydramatiken: Kom i rött!

Derby-, topp- och prestigemöte. Det blir fullsatt i Fjällräven Center imorgon lördag då Modo möter Björklöven i säsongens första hockeyallsvenska final. Från Västerbotten kommer massor av folk i gult och grönt.
Så alla med Modo-hjärta: Kom i rött!

Modo är av många topptippat och efter 16 matcher motsvarar laget de högt ställda förväntningarna. Efter en lite trevande säsongsinledning har pusselbitarna fallit på plats och mot-ståndarna har uppenbarliga problem att stå emot ett starkt kollektiv. Laget går som tåget just nu och 9-3-segern mot Södertälje i söndags innebar nionde raka trepoängaren för Björn Hellqvists killar. Och på lördag väntar tabellettan Björklöven på hemmaplan för seriens klart formstarkaste lag.

Lördagskvällen i Fjällräven Center blir alltså av allt att döma en riktig smällkaramell för hockeyälskare. Drygt 7 000 åskådare väntas till arenan och eftersom den, av ordningsmakten, anses vara en så kallad riskmatch får samtliga besökare ställa in sig på att bli visiterade vid entrén.
­– Det är en nödvändig åtgärd för att förhindra att ottillåtna föremål kommer in i arenan. Jag hoppas att alla i publiken har överseende med det och inte minst av den anledningen kommer i god tid före nedsläpp, säger Modo Hockeys vd; Johan Widebro.
Han hoppas så klart att det blir en idrottsfest och att storpubliken inte kommer att innebära några tråkiga incidenter. Polisen i Örnsköldsvik kommer till följd av derbyt att ha ett utökat personaluttag. Dessutom förstärker en polispatrull från Umeå och ordningsvakterna blir fler till antalet än vanligt.

Linus Håkansson är eventansvarig hos Modo Hockey och en av många i klubbens organisation som ser fram emot matchen och håller tummarna för att högtrycket enbart resulterar i ett festligt idrottsevenemang:
– Vi vill uppmana alla besökare att klä sig i rött. Vi ska visa att det är vår arena, vi ska synas och låta mest, säger han och hyllar den övriga personalen:
– Ett fantastiskt gäng som lyckas ställa om arenan från konsert till slutsåld hockeymatch bara på några timmar.
I måndags morse fanns endast ett hundratal ståplatsbiljetter kvar.
– Det lär bli tryck i arenan och för ledare och spelare är sådana här matcher fantastiska att få uppleva. Jag har sympatier för bägge lagen, men självklart klappar hjärtat mest för Modo, säger Jens Öhman, med fem A-lagssäsonger i bägge klubbarna.
Dessutom var han huvudtränare i Löven under två år och har brodern Stefan fortfarande engagerad i umeåklubben. Men med Modo som moderklubb och ett flertal tränaruppdrag i föreningen är det ingen tvekan om vilket lag den nuvarande J20-tränaren helst ser som vinnare på lördag.

Mellan två jämna lag kan ishockeyns fasta situationer, det vill säga tekningarna, spela en avgörande roll och i den disciplinen ser Björklövens statistik klart bättre ut så här långt. I forwarden Tyler Vesel har laget seriens klart starkaste tekare, medan Modos bäste i den disciplinen heter Kalle Jellvert på 25:e plats.
– Ishockey har blivit ett så högintensivt spel så det är viktigt att så snabbt som möjligt, medan man orkar mest, kunna sätta press på motståndarna. Då är en vunnen tekning viktig, säger Jens Öhman.

Bra att veta inför derbyt

  • Mat serveras för drop in i Time Out på plan fyra före matchen.
  • Samtliga barer och kiosker är öppna med mer personal för att skynda på servicen. För att minska köerna; sök dig till andra kiosker än den ovanför entréhallen.
  • Varu- och kaffeautomaten på andra plan är ett smidigt sätt att handla.
  • Sportbarerna Aspen och Locker Room håller öppet efter matchens slut.
  • RiffRaffRuff spelar på efterfesten i Guldbaren.
  • Visitering av alla besökare. Kom i god tid.

 

Dela med dig av denna artikel på: