Du är här

2019-11-06 - Nyheter/Reportage
Från vänster: Ann Sandén Nordström, Johan Allard, Heidi Ekberg och Sofia Göth. Foto: Stina Stjernkvist.

Devocy tog hem Publishingpriset

Tidigare i höst vann Devocy en silvermedalj när Svenska Designpriset delades ut, och nu har de även kammat hem Publishingpriset.

– Vår målsättning är att Devocy ska vara en av Norrlands bästa byråer och det här är ju såklart ett fantastiskt kvitto att vi är på rätt väg. Det är en grym boozt att gå upp på scenen med andra guldmedaljörer som Volvos filmer och Göteborgsoperan, och bevisa att det som Örnsköldsviks- och Norrlandsföretag går att kriga med de största drakarna, säger Johan Allard, Creative Director, i ett pressmeddelande.

Publishingpriset är en årlig jurybedömd tävling för bland annat tidningar, tidsskrifter, filmer och webbplatser och har delats ut sedan 1990 för lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Nu har ö-viksföretaget Devocy tagit hem priset för att ha producerat tidskriften Magasin KVM.

Magasin KVM är ett magasin som består av en blandning av reportage rörande Stockholm-området, och slutprodukten gav Devocy, tillsammans med uppdragsgivaren JM, en silvermedalj när Svenska Designpriset delades ut i mitten på oktober. Nu tar de då också hem det prestigefyllda Publishingpriset i kategorin ”Magasin geografisk områden”.
– Det känns så klart otroligt roligt. Priset är resultatet av ett kreativt och nära samarbete med vår uppdragsgivare JM. Vi har jobbat hårt och har en nöjd uppdragsgivare, vilket är a och o. Samtidigt är det otroligt uppmuntrande att få bekräftelse från annat håll, säger Sofia Göth, redaktör för magasinet.
– Många som hälsar på oss i Örnsköldsviks gamla Snickerifabrik brukar säga att ”ni verkar ha så himla roligt på jobbet, man blir glad att komma hit”, och förutom att det värmer att höra, så är det just den glädjen och engagemanget som ligger till grund för en sådan här framgång. Det är otroligt mycket jobb och tighta deadlines, men vi är ett fantastiskt gäng där alla ställer upp för varandra och det här priset är lika mycket till alla på kontoret. Heja oss, säger Johan Allard. 

 
Dela med dig av denna artikel på: