Du är här

2019-11-06 - Näringsliv

Turister rekommenderar Höga Kusten

I år ökade antalet besökare till Höga Kusten för nionde året i rad, och bland besökarna så är det en majoritet som rekommenderar andra att besöka området visar en undersökning.

På uppdrag av Region Västernorrland så genomfördes under sommaren en undersökning bland Höga Kustens besökare med syfte att ta reda på vad de tycker om området. Resultatet av undersökningen har nu redovisats och det framgår att en majoritet skulle rekommendera andra att besöka destinationen.

Som helhetsupplevelse ger besökarna Höga Kusten ett betyg på 4,61 av 5, där 5 innebär att destinationen mycket väl levt upp till förväntningarna utifrån helhetsupplevelsen. Dessutom svarar 72 procent att de skulle rekommendera Höga Kusten som besöksmål till andra.
– Att våra besökare sprider en positiv bild av Höga Kusten och rekommenderar andra att besöka oss är superkul. Sett ur ett marknadsföringsperspektiv är rekommendationer från andra den absolut bästa och mest trovärdiga marknadsföringen. Besökarna är sanna ambassadörer, säger Mikael Edlund, Verksamhetsledare för Höga Kusten Turism, i ett pressmeddelande.

Totalt deltog 751 besökare i undersökningen.

 

Dela med dig av denna artikel på: