Du är här

2019-11-05 - Nyheter/Reportage
Koncetbild av GerBy vattenverk. Bild: Miva

År 2021 ska nytt vattenverk driftsättas

Nu är upphandlingarna för vilka entreprenörer som ska få arbeta med bygget av det planerade vattenverket GerBy i Gerdal klara. Fem entreprenörer i en delad entreprenad får sex arbetsområden att ta ansvar för, och vattenverket planeras att driftsättas år 2021.

Upphandlingen av vattenverket påbörjades i slutet av 2018 och var i form av en generalentreprenad, det vill säga man sökte bara en entreprenör som skulle få i uppdrag att bygga hela vattenverket. Men efter att anbudssumman överskred budgeten för projektet så avslutades upphandlingarna och en delad entreprenad startades istället, vilket innebär att entreprenaden delas upp i olika områden där olika aktörer kan tilldelas uppdrag. Nu är upphandlingarna klara. 
– Det känns jättebra att vi har klart vilka som blir entreprenörer och kan skriva avtal, säger Kent Westerlund, va-chef på Miva, i ett pressmeddelande. 
– Vi kan nu gå vidare och sätta en ny tidplan för bygget tillsammans med entreprenörerna.

GerBy vattenverk var planerad att stå färdigbyggd och sättas i drift under 2020, men på grund av förseningarna så kommer vattenverket kunna sättas i drift först under 2021.

Följande entreprenörer får ansvarar för sex områden:

NCC Sverige AB: Bygg och Mark (HE)
Purac AB: Maskin och Piping
Eitech Electro AB: El och Automation:
Bravida Sverige AB: Allmän kraft och Belysning:
Bravida Sverige AB: Ventilation och VS
Elektromatik Power Generation AB: Reservkraft

 

 
Dela med dig av denna artikel på: