Du är här

2019-11-02 - Utställning
  • Hisako Mizunos ljuslyktehus av porslinslera. Foto: Nils Ågren
  • Viktoria Melinders tuftade väggbonader bryter av fint mot glas och keramik på Galleri Utås. Foto: Nils Ågren
  • Måleri av Karin Ögren. Foto: Nils Ågren
  • Glas av Carina Seth Andersson. Foto: Nils Ågren
  • Christer Carlstedts tittskåp. Foto: Nils Ågren
  • Bronsskulptur av Jörgen Nilsson och tittskåp av Christer Carlstedt. Foto: Nils Ågren

Galleri Utås lyser upp i höstmörkret

Hisako Mizunos ljuslyktehus av porslinslera är väl värda ett besök på Galleri Utås som nu i helgen, 2-3 november, har öppet för ljusfest. Galleriet, där det även finns mycket annat vackert att se, har också öppet söndagar 12.00-16.00 fram till och med andra advent.

De nya ägarna av Galleri Utås, Anna-Lena och Björn Rosendahl, hade i somras sin första utställning då keramikern Kina Björklund och glaskonstnär Carina Seth Andersson visade upp sin konst. Nu har galleriet öppnat igen för några helgers jul- och ljusstämning, och bland allt som finns att se kan nämnas Hisako Mizunos ljuslyktehus av porslinslera. Hisako Mizuno jobbar tätt intill Kina Björklund och Carina Seth Andersson och det var så galleristen Anna-Lena Rosendahl kom i kontakt med henne. Som perfekt kontrast till en hel del keramik och glas som finns i galleriet finns även Viktoria Melinders textilhantverk. Viktoria är bördig från Nordingrå men bor numera i Skellefteå.

Anna-Lena Rosendahl är för övrigt i full färd med att planera utställning för nästa sommar och hon berättar att årets sommarutställning var väldigt lyckad.
– Många trogna gamla besökare kom tillbaka, och så hade vi även många nya gäster – inte minst från Västerbotten, säger Anna-Lena.

Galleri Utås, strax norr om Husum, har öppet söndagar 12.00-16.00 fram till och med andra advent.

Dela med dig av denna artikel på: