Du är här

2019-10-31 - Teater
Foto: Pressbild

Kalla kårar på Folkan

Kanadensiska thrillern ”I’ll be back before midnight” är en av de största teatersuccéerna hemma i Kanada, och dessutom den kanadensiska pjäs som spridits till flest länder. Fredag 15 november visas den svenska översättningen ”Tillbaka innan midnatt” på Folkan Teater – vi har biljetter som vi lottar ut.

Peter Colley skrev manus till den här psykologiska teaterrysaren som går i samma fotspår som Alfred Hitchcock, och som spelats i över 30 länder. Nu är det dags för Sverige. 
Publiken får följa det unga paret Gert och Jill som flyttar från stan till en gård på landet för att få tid för sig själva och för varandra. Men det som var tänkt som stillsam återhämtning utvecklas till psykologisk manipula-tion och verklig fara. Vilka mörka krafter ligger bakom de allt mer skrämmande scener som utspelar sig i det ödsliga huset – och hur ska de stoppas?
För regin står Jan Karlsson och på scen ser vi Lina Hognert, Julia Jonsson, Sonja Lindblom och Adam Stålhammar. ”Tillbaka innan midnatt” är en produktion av Västerbottensteatern och Profilteatern, och lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

Tävling
Tora von Platen har gjort den svenska översättningen av pjäsen. Hon har också skrivit barnböcker, vad heter huvudpersonerna i de böckerna?
Svara rätt på frågan så deltar du i utlottningen av biljetter till ”Tillbaka innan midnatt” på Folkan Teater 15 november. Vi drar fem vinnare som får två biljetter var.  
Svaret och ett mobilnummer där vi kan nå dig mejlar du till tavling@7an.se senast 4 november. Vinnarna presenteras i Tidningen 7 den 6 november.

 

Dela med dig av denna artikel på: