Du är här

2019-11-03 - Nyheter/Reportage
Foto: Håkan Nordström

Rätar ut livets frågetecken

Ofta räcker det bara med att lufta sina tankar om livets olika skeenden för att förstå vilka behov du har – både för stunden och framtiden. Ett samtal med Nya Begravningsbyrån & Familjejuridik kan visa sig bli ett av de viktigaste du kommer att ha.
– Att få vägleda i frågor som testamente eller äktenskapsförord, eller ta emot en familj i sorg är ett otroligt förtroende. Det vill vi förvalta på allra bästa sätt, säger Stefan Wikman.

I de varma och välkomnande lokalerna på Storgatan 32, där Pingstkyrkans second hand tidigare huserat, hittar du Nya Begravningsbyrån & Familjejuridik. En central plats som lämpar sig utmärkt för spontana kundbesök.
– Det är alltid någon här, folk kommer hit och undrar:  ”Har du tid några minuter”? Helt plötsligt har vi suttit en timme och pratat med varandra. Oftast konstaterar de efteråt att de skulle ha gjort detta för länge sedan, säger boutredaren Filip Andersson, tidigare från Familjejuridik Tage & Filip Andersson.

Tillsammans med sin far slog han sig för tre år sedan samman med Nya Begravningsbyrån. Under namnet Nya Begravningsbyrån & Familjejuridik samlas nu mansåldrar av erfarenhet när det kommer till att hantera livets alla frågor; allt från bouppteckning, arvskifte och samboavtal till begravningsärenden.
– Vår stora styrka är definitivt kunskapsbredden som sammanslagningen innebär. Att vi är så många kollegor i dag innebär att vi har ett enormt utbyte med varandra. Det är verkligen fantastiskt, nu är vi kompletta, säger Tage Andersson vars karriär bland annat också innefattar närmare fyra decennier som banktjänsteman med inriktning på skattejuridik.

Att vara ett lyssnande öra och agera med omsorg och omtanke för kundernas önskemål är centralt i företagets verksamhet, menar Stefan Wikman, i grunden begravningsrådgivare och förutom ägare även boutredare med inriktning mot livstidsjuridik.
– Det känslomässiga behovet av en begravning är kanske större än någonsin, vi lever längre ifrån varandra och ses mer sällan än förr i tiden. Traditionen att ta farväl, kramas och prata, är oerhört viktig. Och där, mitt i det, finns vi både med det praktiska och ambitionen att skapa ett vackert minne. Det är en enormt hedersam uppgift. När den är klar och kunden är nöjd känner vi alla stor tillfredsställelse. Man blir stolt! Det är vår drivkraft. 

Av erfarenhet vet både Filip, Tage och Stefan att det kan kännas mödosamt för många att se över sin egen ekonomiska och juridiska situation. Insikten hur behövligt det är kommer inte sällan för sent. Rådet från Nya Begravningsbyrån & Familjejuridik är lika enkelt som det är att ordna med nödvändiga avtal.
–  Vänta inte. Vi finns tillgängliga i både telefon och personliga möten. Kanske kommer du fram till att du har behov av ett testamente, eller att allt är okej som det är. Det är bara du som kan ge dig själv svaren, så fråga på! Vi gör det svåra enkelt, säger Filip Andersson.

 

Dela med dig av denna artikel på: