Modo Hockey

Blir det femte raka segern?

Efter storvinsten mot AIK så är det återigen dags för bortamatch för Modo när de ikväll möter Tingsryds i Nelson Garden Arena.
– Tingsryds sätt att spela ishockey tilltalar mig och jag är imponerad av deras start i serien, kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist på klubbens hemsida.

I lördags mötte Modo AIK där de gjorde fem mål utan att släppa in en enda puck, vilket också blev Modos fjärde raka seger. Ikväll har de chans på fem segrar i rad, men det kan bli tufft då Tingsryd själva kommer från ett bra spel med tre segrar i sina senaste fem matcher.
– Tingsryd spelar en aggresiv ishockey i hög fart, har en bra forecheck och har en samlad defensiv där de spelar tight runt det egna målet, konstaterar Hellkvist om motståndarlaget och kommenterar hur han tror att matchen kommer att gå:
– Jag tror det kommer att bli en jämn match som kanske avgörs med uddamålet eller att något lag gör mål i öppen kasse. Vi hoppas givetvis att den gameplan vi lägger och den insats som laget står för kommer att räcka till seger och att vi åker hem med alla poäng från matchen.

Linus Lundin och Oliver Dackell står i mål, och Anton Karlström följer med under bortamatchen. Adam Tambellini är avstängd i väntan på dom från disciplinnämnden efter en tackling under matchen mot AIK. 

Matchen mot Tingsryd innebär också att det blir Oscar Hedmans 600:e match, vilket innebär att han är en av bara sju spelare sedan 1939 som spelat så många matcher i Modo.

 

Publicerat