Evenemang

Två mörka ögon

Från debuten 1963 fram till 2009 släppte Sven-Ingvars 33 album. Sedan fick fansen vänta hela tio år på ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt” som släpptes 11 oktober. Torsdag 7 november spelar det legendariska bandet i Nolan.

”Fröken Fräken”, ”Min gitarr”, ”Börja om från början” ­– de tre första låtar som Sven-Ingvars fick in på Svensktoppen 1964-65. Sedan dess har det blivit ytterligare 46 låtar på listan, vilket gör Sven-Ingvars till ett av de absolut mest framgångsrika svenska banden i historien.
”Säg inte nej, säg kanske kanske kanske”, ”Jag ringer på fredag”, ”Det var dans bort i vägen” och inte minst ”Två mörka ögon” är andra stora hits genom åren. Just ”Två mörka ögon” finns för övrigt med även på den nya plattan, i en avskalad akustisk version.  
När den karismatiske sångaren Sven-Erik Magnusson gick bort 2017 var det nog många som trodde att Sven-Ingvars saga var all, men sonen Oscar Magnusson (som kom med i bandet redan 2006) har axlat pappas roll och nu för han bandets musikskatt vidare.
Sven-Ingvars är nu ute på en 20 konserter lång höstturné och 7 november kommer de alltså till Örnsköldsvik.

 

Publicerat