Film-TV-Radio

Gratis höstlovsbio

En liten nyckelpiga hamnar av misstag i en kartong med matvaror som skeppas från Frankrike till Karibien. Det blir början på ett både fantasifullt, spännande och farligt äventyr.
Tisdag 29 oktober visas ”Småkryp 2” på Folkan Teater – gratis för alla höstlovslediga barn.

Filmstudio U bjuder som vanligt på gratis höstlovsbio på Folkan Teater, och den här gången visas ett animerat äventyr som passar alla. Filmen saknar helt dialog, insekterna kommunicerar med ljud – och morsesignaler – så man får helt enkelt gissa sig till vad de säger, vilket fungerar riktigt bra.
”Småkryp” från 2013, som blev en global succé, och den här uppföljaren som kom i år bygger på en mycket omtyckt fransk tv-serie. I filmen får vi, förutom nyckelpigor och myror, möta en rad exotiska småkryp. Vi får också ta del av en spirande kärlekshistoria och se hur småkrypen – när de tar hjälp av varandra – lyckas förhindra människor att exploatera ett karibiskt paradis.
Filmen är barntillåten och Filmstudio U bjuder alltså på entrén för höstlovslediga. Föräldrar är givetvis välkomna men i händelse av stor publik har barnen förstås företräde till platserna i salongen. Filmen visas klockan 14.00.

 

Publicerat