Du är här

2019-10-23 - Evenemang

Marschmusik med Musikkåren

Örnsköldsviks Musikkår spelar marschmusik från världens alla hörn i Nolaskolans aula, Nolan, på torsdag kväll 24 oktober 19.00. Samtidigt som Musikkårens dirigent Rasmus Grip vill få ö-viksborna att upptäcka orkestern – som har anor ända tillbaka till 1927 – slår han också ett slag för Kulturskolan, där han till vardags är musiklärare.

Kulturskolan har som bekant drabbats av en mycket kraftig nedskärning i sin budget – fem miljoner kronor försvinner.
­– Kulturskolan är i en krisartad situation där vi under året ska krympa vår verksamhet med mer än 25 procent. Örnsköldsviks Musikkår består av kulturskoleelever, kulturskolelärare, gamla musiker och glada amatörer från kommunens alla hörn, säger Rasmus. 
– Musikkåren, Kulturskolan och alla andra kulturföreningar förenar människor över åldersgränser, samhällsklasser och politiska åsikter men vi har väldigt svårt att göra oss hörda i den här staden. Tillsammans är vi en del av Ö-viks kulturliv som för sin framtida överlevnad behöver få större utrymme i invånarnas medvetande. Vår konsert på torsdag visar också på en del av vinsten, målet och det fantastiska med vår Kulturskola, som vi kämpar med näbbar och klor för att bevara.

 

Dela med dig av denna artikel på: