Modo Hockey

"De kommer säkerligen att vara taggade"

Idag spelar Modo på bortaplan när de möter AIK i Hovet. Nedsläpp av pucken sker klockan 15.15.

Modo tog hem en stark seger när de besegrade Vita Hästen med 5-1 på hemmaplan. En match som huvudtränare Björn Hellkvist i stora drag var nöjd med.
– Livet som spelare och tränare är lättare när man vinner, då man ofta mår som man spelar. Det finns saker att bättra i vår prestation, men när jag sett matchen i efterhand så får jag revidera min första reaktion något då jag tycker att vi ändå gjorde en bättre prestation än vad känslan var direkt efter matchen. Vi upplevde att vi körde fast i motståndarnas stryspel och det står jag fast vid men vi har tränat på att hitta nycklar till det, säger Hellkvist till Modo Channel.

AIK ligger på elfte plats i HockeyAllsvenskan och kommer senast från vinst när de besegrade Mora IK med 2-3. Hellkvist tror att hemmalaget kommer vara taggade och kommer pröva saker som Modo inte har kunnat träna ordentligt inför.
– AIK har kanske inte producerat så mycket framåt som de velat. Men det har varit jämna matcher och jag gissar att de försöker hitta lösningar framåt där de säkerligen tränat på saker vi inte har kunnat scouta. De kommer säkerligen att vara taggade för match om det är mycket folk, vilket jag hoppas att det är. Men jag hoppas att även vi får en skjuts i adrenalinet då i kombination med att vi håller kylan.

Matchtruppen väntas bli densamma som i Modos senaste match, förutom att Oliver Dackell följer med laget söderut medan Erik Hanses stannar hemma för att träna.

 

Publicerat