Du är här

2019-10-19 - Teater
Foto: Västanå Teater

Fröken – med Magdalena

Riksspelman Magdalena Eriksson från Gottne ger sig tillsammans med folkmusikkollegan Alva Granström in i Sara Lidmans värld. Fredag 25 oktober uppträder de på Folkan Teater med ”Fröken”.

Magdalena Eriksson, Gottne, och Alva Granström, Umeå, träffades först när de studerade på Malungs Folkhögskola. Där gick också Stina Brandin från Rättvik och när alla tre senare flyttade till Stockholm bildade de folkmusiktrion Norr om Stockholm.
Nu har Magdalena och Alva skrivit musiken till Västanå Teaters uppsättning ”Fröken” – en berättelse i ord och ton som bygger på Sara Lidmans roman Hjortronlandet. En av huvudpersonerna i romanen är Fröken, eller Strömberg som han egentligen heter. 
Fröken är en levnadskonstnär, en konstnärsfigur med flera talanger, men han bär på en mörk historia. Han är en omanlig, svassande fågel som invånarna i den norrländska lilla byn Ön drev skoningslöst med.
Samtidigt som Magdalena Eriksson och Alva Granström håller den svenska folkmusiktraditionen levande brinner de också för berättandet som de på ett självklart sätt involverar i sitt musicerande konstnärskap.
Fröken har regisserats av Leif Stinnerbom och föreställningen på Folkan Teater sker i ett samarbete mellan Örnsköldsviks Folkmusikförening och Örnsköldsviks Riksteaterförening.

 

Dela med dig av denna artikel på: