Du är här

2019-10-17 - Teater
Foto: svensk Damteater AB

"Årets viktigaste komedi"

Teaterkritiker Lars Ring på Svenska Dagbladet utnämnde ”Happy Ending” till årets viktigaste komedi och hyllade ensemblen för deras strålande närvaro. Onsdag 6 november visas föreställningen på Folkan Teater, och vi har biljetter som vi lottar ut.

”Happy Ending” utspelar sig 1962 och i mitten av ett triangeldrama står transpersonen Stefanie, som driver en skönhetssalong i en hamnstad i Västernorrland. Här finns också äkta paret Kurt och Eva, medlemmar i en frikyrkoförsamling som betraktar hbtq-personer som psykiskt sjuka.
Dilemmat är att Kurt har ett hemligt förhållande med Stefanie, och om detta dubbelliv blir känt så lär Kurts tillvaro förvandlas till en katastrof. En kväll beslutar sig Kurt för att besöka Stefanie och avsluta relationen.
”Happy Ending” har producerats av Svensk Damteater AB och i rollerna ser vi Ola Forssmed, Kim Sulocki och Hedvig Lagerkvist. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

Vilket år slutade Världshälsoorganisationen WHO att klassa transpersoner som psykiskt sjuka?

Svara rätt på frågan så deltar du i utlottningen av biljetter till ”Happy Ending” på Folkan Teater 6 november. Vi drar fem vinnare som får två biljetter var.  
Svaret och ett mobilnummer där vi kan nå dig mejlar du till tavling@7an.se senast 21 oktober. Vinnarna presenteras nästa vecka.

 

Dela med dig av denna artikel på: