Nyheter/Reportage

Kommunprofilerna checkar ut

Varje vecka tar ett arbetsliv slut för någon i Örnsköldsvik och här är några exempel. Fyra profiler med många år i kommunens tjänst som nu njuter av livet som pensionär.
Vardagen ser numera annorlunda ut för Lena Lindström, Lasse Berglund, Siv Sandberg och Lasse Söderlind.

Kommunens tillväxtavdelning har genomgått en generationsväxling och det är fler än den här kvartetten som rundat av ett långt yrkesliv. Andra tjänstemän har tagit över stafettpinnen och vi träffar fyra nyblivna pensionärer som ser ljust på tillvaron.
– Jag kan inte vara annat än tacksam. Det har varit en fantastisk tid och jag är glad och stolt över att ha fått vara delaktig i många frågor kring landsbygdsutveckling och besöksnäring, säger den tidigare turistchefen Siv Sandberg som nu ägnar tiden till bland annat ett nyinskaffat torp och vistelse i husbilen.

Hon är äldst bland de fyra jämnåriga och har drivit egen firma sedan hon lämnade sin tjänst för ett drygt år sedan. Därefter har Lena Lindström, chef för tekniska kontoret och senare centrum- och landsbygdsutvecklare, samt Lasse Berglund, näringslivsutvecklare, checkat ut. Och Lasse Söderlind, som bland annat arbetat med evenemangsfrågor, har bara varit pensionär i ett par veckor.
– Ärligt talat har jag inte riktigt landat än och inte lärt mig vad det innebär att vara pensionär. Men jag lär nog komma underfund om det, säger han med ett skratt.
Gemensamt för alla fyra är dock att ganska mycket rullar på som vanligt, men att det nu finns betydligt mer tid för familj, barn och barnbarn.
– Och det känns lyxigt att då och då ligga kvar i sängen och dra sig en stund och sedan unna sig en lång frukost, säger Lena Lindström.

Lena Lindström
Gift med Hasse.
Fyra barnbarn.
Har lovat att göra som pensionär: ”Fixa i trädgården och det är redan ordnat.”

Siv Sandberg
Gift med Olle.
Åtta barnbarn.
Har lovat att göra som pensionär: ”Sortera bilder och noteringar kring vår släkts historia.”

Lars Berglund
Gift med Helen.
Åtta barnbarn.
Har lovat att göra som pensionär: ”Städa garaget och starta jourverksamhet för barnbarnspassning.”

Lars Söderlind
Gift med Ann-Charlotte.
Två barnbarn.
Har lovat att göra som pensionär: ”Har inte lämnat något löfte än.”

 

Publicerat