Nyheter/Reportage

”Otroligt stolt över medarbetarna"

Efter Com Hems besked om kommande nedläggning i Örnsköldsvik är det mänskligt med bristande motivation och låg arbetsmoral bland de kvarvarande anställda.
Men kontoret fortsätter att vinna säljtävlingar och har högst kundnöjdhet.
– Det är fantastiskt och jag är otroligt stolt över med-arbetarna, säger platschefen Mona Edin.

I juni kom beskedet som blev ett dråpslag för många och inte minst alla de 140 anställda på Com Hems supportkontor i Örnsköldsvik.
Efter fusionen med Tele 2 innebar det bland annat rationaliseringar, att ö-vikskontoret läggs ned i slutet av året och att endast 25 personer skulle erbjudas fortsatt arbete i Sundsvall.
Men bland de närmare 60 som fortfarande arbetar kvar rullar det på precis som vanligt.
– De första två veckorna efter det dystra beskedet var jobbiga, men efter det har det varit business as usual. Det finns en yrkesstolthet och otrolig arbetsmoral i det här gänget, säger Mona Edin som den 29 november släcker lyset och låser lokalerna i Arken Trekanten för sista gången.
– Det känns så klart vemodigt och tråkigt eftersom det är en fungerande enhet. Det har verkligen förvånat företagsledningen att det förhåller sig på det viset och ett önskescenario är naturligtvis att någon annan aktör ser den potentialen, fortsätter hon.
Bland de anställda finns det människor i alla åldrar, men för relativt många är Com Hem den första arbetsgivaren. Företaget som inom kort släpper taget om kontoret i Örnsköldsvik för att i stället förlita sig till underleverantörer i Eskilstuna och Östersund.
– Jag hoppas verkligen att det finns andra som kan dra nytta av den personal som har fått lära sig relativt mycket under tiden hos oss, säger Mona Edin.

 

Publicerat