Du är här

2019-10-21 - Ungdom
Foto: Aktivator

Anmäl dig till Höstdraget

Sommardraget lockar alltid många sommarlovslediga till en mängd olika aktiviteter, det blir i stort sett alltid snabbt fullbokat – oavsett om det handlar om ridning, bergsklättring, fiske, gokart eller något annat spännande. Nu utökas kommunens verksamhet till att även gälla höstlov, vinterlov och påsklov. Idag öppnar anmälningarna till Höstdraget.

– Vi ser att intresset finns bland ungdomarna att göra något under loven. Därför vi vill utveckla verksamheten med aktiviteter på alla lov, förutom jullovet, säger fritidskonsulent Kent Näsman.
Aktiviteterna som det snart går att anmäla sig till gäller för elever födda 2007 och tidigare. På programmet under Höstdraget finns en bussresa måndag 28 oktober till Umeå med besök på trampolinparken Jump och den stora nöjesanläggningen Megazone.
– Vi har ett kraftigt subventionerat pris på 150 kronor med entré och buss, säger Rikard Åberg på H1 Sliperiet, där det torsdag 31 oktober blir en stor Halloween-fest som du kommer att kunna läsa mer om i ett senare nummer av 7an.
Den andra aktiviteten under Höstdraget som det snart går att anmäla sig till är ett besök i Björnas fina allaktivitetshall under onsdagen. Aktivator kommer att vara på plats med ett par av sina populära aktiviteter och dessutom blir det innebandy.
– Vi vill ha våra aktiviteter lite utspritt i kommunen så att det inte bara händer saker i centrum, säger Kent Näsman och berättar att det blir bussturer till Björna från centrum och kanske även från andra orter.
Redan nu spånas det för fullt på idéer inför Vinterdraget och Påskdraget och detta får vi med all säkerhet möjlighet att berätta om när det börjar närma sig.
Kent Näsman, Rikard Åberg och Martin Wallgren, fritidskonsulent på kultur- och fritidsgården Hålan i Bjästa, vill också slå ett slag för fritidsgårdarna som ständigt ser till att aktivera ungdomar. Fritidsgården i Domsjö, vars nysatsning vi berättade om före sommaren, har enligt Kent Näsman fått ett rejält uppsving och många ungdomar söker sig dit för att umgås.
– Det finns ungdomar som driver omkring och som tycker att de inte har något att göra, det är viktigt att vi fångar upp de här ungdomarna och där spelar fritidsgårdarna en stor roll, säger Martin Wallgren.
Förutom aktiviteterna under Höstdraget erbjuder bland annat biblioteken och museet olika aktiviteter under loven. Som vanligt bjuder också Filmstudio U på gratis höstlovsbio på Folkan Teater, tisdag 29 oktober. Mer om detta kan du läsa i 7an onsdag 23 oktober.

Så anmäler du dig till Höstdraget

Du som är höstlovsledig och född 2007 eller tidigare anmäler dig till Höstdraget på ornskoldsvik.se/lov
Från och med idag måndag 14 oktober går det att anmäla sig.
På sidan finns också information om andra aktiviteter under loven.

Dela med dig av denna artikel på: