Modo Hockey

"Inte acceptera någonting annat än seger"

Ikväll blir det bortamatch för Modo när de åker söderut och möter Kristianstad.
– Det gäller att tagga på helt och inte acceptera någonting annat än seger i matchen, kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist på Modos hemsida.

I onsdags spelade Modo hemma mot Almtuna där bortalaget inte hade en chans och hemmalaget vann matchen med 5-0. Nu är det då dags för bortamatch mot Kristianstad som ligger på tionde plats i HockeyAllsvenskan och har tjänat in 11 poäng hittills.

Inför matchen har Modo tränat på bland annat hur de ska kunna ta sig in mer i anfallszon.
– Idag (torsdag) var det fokus på hur vi ska vända spelet och vilka ytor vi vill hitta för att komma in i anfallszonen, spelet utan puck tränade vi också på gällande hur vi ska stänga ner motståndarnas anfall, berättar Hellkvist och säger att det gäller för Modo att ta de chanser de får mot Kristianstad då motståndarlaget spelat väldigt defensivt.
– Det är ett strukturerat och välcoachat lag där de är duktiga på att genomföra sin gameplan. De släpper inte till många chanser då de spelar tight defensivt så för oss gäller det att ta de chanser som ges och vara fokuserade i avsluten.

Erik Hanses är tillbaka efter en tids frånvaro och följer med söderut för att spela mot Kristianstad. Nyförvärvet Adam Tambellini ansluter nästa vecka. 

 
Publicerat