Modo Hockey

Modo värvar kanadensisk forward

Modo Hockey meddelar idag att de värvar kanadensaren Adam Tambellini som spelat i The American Hockey League under de senaste fyra säsongerna.
– En spelare med bra storlek, som är skicklig med pucken i anfallszon då han har bra teknik och bra skott, kommenterar sportchef Fredrik Glader på klubbens hemsida.

Den 24-årige kanadensaren är 193 cm lång och väger 88 kg. Han spelade senast för Belleville Senators i AHL där han drog in 32 poäng genom 13 mål 19 assist under den förra säsongen och ansluter nu för att representera Modo i Hockeyallsvenskan.
– Jag är laddad och förväntansfull att komma över och träffa laget, tränarna och alla i organisationen. Eftersom det blir första gången jag spelar i Europa är jag medveten om att det kan krävas anpassningar i mitt spel, men jag hoppas att jag ska komma in i det så fort som möjligt, kommenterar Tambellini.
– Jag är en spelare som tycker om att skjuta pucken och har även spelat mycket powerplay under de senaste säsongerna. Jag hoppas givetvis på att hjälpa laget i den spelformen, i det offensiva spelet men att även bidra över hela isen.

Adam är bror till Jeff Tambellini som spelade i Modo Hockey i SHL under säsongen 2013/2014. Adam säger att han ser fram emot att följa i sin brors fotspår som spelare i Modo.
– Jag visste mycket om traditionen i klubben sedan tidigare men när det gällde staden, organisationen och alla passionerade supportrar hade Jeff bara bra saker att säga. Det ska bli väldigt roligt att spela i Modo Hockey och på så sätt även följa i hans fotspår i Örnsköldsvik.

Adam Tambellini ansluter till Modo under början på vecka 42 och kommer att spela för klubben under resterande del av den pågående säsongen.

Publicerat