Nyheter/Reportage

Hallå där Victor Blomquist

Victor Blomquist, vd för BN Måleri och golv AB, som med Fastighetsbolaget Bergön AB köpt Bergön stugby, tidigare ägd av Modo personal- och semesterstiftelse.

Vad är Fastighets-bolaget Bergön AB?
– Ett helt nytt bolag med mina syskon och två kusiner. Vi är åtta stycken och det finns åtta stugor på Bergön. Därför tror många att vi kommer dela upp stugorna privat, men det kommer vi inte.
Vad händer då?
– Vi kommer fortsätta driva det som stugby med start redan nästa sommar, så får vi se hur det går. Det kommer snart en hemsida där du ska kunna boka en stuga.
Hur kommer det nya ägarskapet att märkas?
– Första året kommer vi lyssna av med tidigare boende vad som varit bra och dåligt. Sängkläder, täcken och kuddar, lite sånt ska vi byta ut till en början. Kanske finns möjlighet till husvagnscamping. Vi har brainstormat lite, sedan får vi se vad folk efterfrågar.
– Kanske får vi till ett lokalt samarbete med restaurangen i Skeppsmaln, med möjlighet till catering i samlingslokalen. Den är ganska eftersatt så till en början håller vi den stängd. Den ska rustas upp, men på vilket sätt vet vi inte. Även stugorna. Det är ju lite speciellt att äga detta med mina syskon, alla ska säga sitt. Men själv fokuserar jag gärna först på utemiljön, exempelvis större trädäck att sitta på. 
Hur tuff var konkurrensen?
– Den var tuff. Det var många intresserade och till slut blev det ett priskrig med en spekulant som var väldigt intresserad. Men till sist så fick vi det.
Hur nöjda är ni med köpet?
– Jättenöjda, det är ett fantastiskt ställe, lite som Sandviken. Man måste nästan uppleva det själv. Vi vill inte bygga om till något annat, vi vill gärna behålla mysfaktorn.

 

Publicerat