Näringsliv

Nytt besöksrekord för Höga Kusten

Enligt statistik från Tillväxtvärket så slog besöksnäringen i Höga Kusten rekord för 9:e året i rad under sommaren, med totalt 347,887 gästnätter.

Efter en analys av den preliminära inkvarteringsstatistiken så stor det klart att antalet gästnätter i Höga Kusten ökade under sommaren, med en totalt ökning på +17,8 procent jämfört med 2018. Bland utländska besökare så ökade gästnätterna med +14,7 procent, vilket motsvarar en tredubbel ökning jämfört med föregående år, och bland Höga Kustens boendeanläggningar ökade antalet gästnätter kraftigt med +25,5 procent.
– Vi har haft på känn att det har varit en bra säsong runtom i hela destinationen och därför är det extra roligt att nu också få det bekräftat. Att vi ökar med 18% när övriga Sverige endast ökar med 5% visar på den starka attraktionskraft som Höga Kusten har, säger Mia Karlsson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling, i ett pressmeddelande.

Totalt besöker nu fler turister Höga Kusten bara under sommarmånaderna juni, juli och augusti än under hela året 2010, då antalet gästnätter motsvarade 337 760.

 
Publicerat