Nyheter/Reportage

Undersköterska från Husum nominerad till Årets Handledare

Kajsa Rantala, undersköterska vid hemtjänsten i Husum, har nominerats som Västernorrlands kandidat till utmärkelsen Årets handledare inom vård- och omsorgscollege 2019.

VO-College är en samverkansform mellan arbetsliv och utbildningsanordnare inom vård- och omsorgsområdet med det övergripande syftet att trygga framtida personal- och kompetensförsörjning. Varje år delar de ut utmärkelsen årets VO-handledare, och i år är det Kajsa Rantala som får ta emot Västernorrlands utmärkelse vilket också gör henne till Västernorrlands kandidat.

I nomineringen beskrivs hon som ett gott föredöme med förmåga att se och bekräfta andra, och hennes engagemang för att göra elever och nyanställda delaktiga i arbetsplatsens förbättringsarbete och förmåga att involvera hela arbetslaget i handmeningen uppmärksammas. 
– Det var helt oväntat men naturligtvis mycket hedrande att bli uppmärksammad på detta sätt, kommenterar Kaja Rantala de hedervärda nomineringarna på kommunens hemsida.

Den 5 december delas utmärkelsen Årets VO-handledare 2019 ut av VO-colleges nationella råd i samband med dess rikskonferens i Stockholm.

 

Publicerat