Du är här

2019-10-03 - Teater
I Teaterspegelns uppsättning av Boeing Boeing spelar Gunilla Asp Lengyel, Anna-Lena Pessa, Christer Wisten, Sören Back, Olga Back och Svea Bylund.

Teaterspegeln redo för nya skratt

Med premiär den 1 februari 2020 kommer Teaterspegeln att spela Marc Camolettis klassiska fars Boeing Boeing. Repetitionerna har satt igång och pågår under hela hösten och vintern fram till premiären.

Teaterspegeln tar upp den klassiska farsen Boeing Boeing

Farsen handlar om arkitekten Fredrik Skott som kommit på den i sitt tycke geniala idén att sällskapa med tre flygvärdinnor – samtidigt. Det gäller bara att hålla reda på tidtabellerna och att inga störningar uppstår i flygtrafiken så att han har besök av endast en flygvärdinna i taget. Så är det också till en början, men sen spårar det ur till publikens stora nöje men till Fredriks stora bekymmer. Hushållerskan och en barndomsvän gör allt för att minska problemen, men vad hjälper det?

Boeing Boeing hade premiär 1962 och har sedan dess översatts till en rad språk och spelats runt om i världen. Den version som Teaterspegeln spelar i februari nästa år är en modern bearbetning och översättning till svenska av en norsk uppsättning från 2014. När Boeing Boeing först uppfördes i London gick den i sju år och spelades sammanlagt över 2 000 föreställningar. Fullt så många kommer inte att spelas i Örnsköldsvik, Teaterspegeln nöjer sig med tretton föreställningar under februari med premiär lördagen den 1 februari 2020.

Följ gärna Teaterspegelns repetitioner och annat på Facebook/teaterspegeln
Information finns också på www.teaterspegeln.com

 

Dela med dig av denna artikel på: