Evenemang

”Come Home” med Gustafsson på Brux

I början av året släppte Rigmor Gustafsson sin senaste platta ”Come Home” på det välrenommerade tyska skivbolaget ACT. Fredag 11 oktober kommer hon till Blueskällarn på Bruksgården, tillsammans med samma musiker som hon spelade in sitt album med.

Rigmor Gustafsson är utan tvekan en av Sveriges mest älskade jazzsångerskor, och hon har flera gånger uppträtt här i Örnsköldsvik med Perdido Jazz & Blues som arrangör. Nu är det dags igen, med albumet ”Come Home” i bagaget – hennes första platta sedan hösten 2014 då ”When You Make Me Smile” släpptes.
Åtta av de elva spåren på ”Come Home” är Rigmors egna kompositioner där hon tagit hjälp av textförfattare som Andreas Mattsson, Lina Nyberg, Tomas Bäcklund, Anders Lundin och Caroline ”Grant” Cederlöf.
På plattan gör Rigmor också tre covers; Joni Mitchells ”Big Yellow Taxi”, Tanita Tikarams ”Twist In My Sobriety”, med Lisa Långbacka på dragspel, och det närmast omöjliga försöket att ge sig på ”Wuthering Heights” som Kate Bush slog igenom med 1978.
Till Blueskällarn på Bruksgården har  Rigmor med sig Jonas Östholm, piano, Martin Höper, bas, och Chris Montgomery,  trummor. Tre eminenta musiker och en fantastisk sångerska, som i fjol fick utnämningen ”Guldkatten” av P2 Jazzkatten. Tillsammans bjuder de på lättlyssnad vokaljazz i toppklass.

Publicerat