Musik

Sicksack hyllar 80-talet

Coverbandet Sicksack har gjort succé med sin tribute till Pistvakt, men nu är det dags för nya utmaningar. Två fredagar i höst kör de sitt nya koncept ”80-talet Live” i Blueskällarn på Bruksgården.

Sicksack tog Pistvakt-showen på en rosad inlandsturné och nu hoppas de fyra ö-viksmusikerna på att 80-talsnostalgi också kan locka storpublik.
– Vi satt och pratade om vad vi kunde hitta på och Robin och Mike är riktiga 80-talsfantaster, så vi hakade på den idén. Det är många som glorifierar 80-talet och det har varit kul att grotta ned sig i musiken, säger sångaren och basisten Oscar Sundelin.

Planen är att köra två set, ett med låtar på engelska och ett med svenska 80-talshits. Det blir allt från Mauro Scocco, Lasse Holm och Lena Philipsson till Toto, A-ha och Whitney Houston.

Sicksack hoppas nu på att ö-vikspubliken kommer att kamma till hockeyfrillan, pudelpermanenta håret och dra på dig kavajen med de feta axelvaddarna eller tubtoppen för att göra sig redo för att sjunga och dansa loss till feta syntar och snygga melodier.

Fredag 4 oktober kör Sicksack sin första show i Blueskällarn på Bruksgården. Nästa tillfälle sker 1 november.

 

Publicerat