Nyheter/Reportage

Daniel Gustafsson vald till nytt länsråd

Under gårdagen utsåg regeringen Daniel Gustafsson till nytt länsråd hos länsstyrelsen i Västernorrland. Förordningen gäller i fem år med start den 7 oktober.
– Jag är glad över regeringens beslut! Daniel är en mycket god ledare och bra på att se alla medarbetares kompetens, säger landshövding Berit Högman i ett pressmeddelande.

Länsrådet är den som leder det dagliga arbetet på länsstyrelsen och agerar som ställföreträdare för landshövdingen när denne har förhinder. Posten tillsätts av regeringen på förslag från landshövdingen efter ett normalt rekryteringsförfarande.

Gustafsson tillsätts posten efter att ha tidigare varit både biträdande och tillförordnat länsråd. Han har arbetat på länsstyrelsen sedan 2008 och har erfarenhet som både enhetschef och projektledare.
–  Länsstyrelsen har en viktig roll i många av samhällets framtidsutmaningar och jag ser stora möjligheter för länet inom områden där länsstyrelsen påverkar utvecklingen. Det handlar till exempel om att nå viktiga klimatmål, förbättra miljön, tillgängliggöra naturupplevelser och jobba för social hållbarhet, säger Daniel Gustafsson.
– Jag har jobbat i länet i över 10 år och vet att vi är duktiga på att samarbeta inom en rad områden. Vår förmåga att hålla ihop länet kommer att bli ännu viktigare i framtiden, inte minst inom områden som totalförsvar, landsbygdsutveckling och utvecklingen av infrastruktur som bredband och järnväg.

 
Publicerat