Näringsliv

Robin prisad landsbyggare

Vinnarna i det prestigefyllda priset Årets landsbyggare Höga Kusten har utsetts. Priset delades ut under festliga former på Björkudden Hotell & konferens.

Årets Landsbyggare är ett årligt pris för någon som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Höga Kusten och visat på en positiv bild av entreprenörsklimatet genom sitt entreprenörskap eller på annat vis. Priset utses i fyra olika kategorier.
– Vi har haft en superhärlig stämning här i kväll, säger Eva Jilkén, projektledare. Det märks tydligt att det finns en oerhörd stolthet över det arbete som företagare, föreningar och andra eldsjälar lägger ner här i Höga Kusten.
Ett 60-tal personer fanns på plats för att hylla landsbygdshjältarna och under kvällen bjöds det på en långbordsmiddag med lokala smaker, och finstämd sång av Malin Spjuth, Sing and songwriter från Näsåker.

…och vinnarna är:

Kategori: Årets Entreprenör tilldelades Mats Löfroth, Hotell Höga Kusten och Björkudden Hotell & Restaurang, Entreprenöriell Förening till Föreningen Urkult och Attityd till Jon Hillgren, Härnö Gin.
I kategorin Ung Landsbyggare gick priset till  Robin Hörnkvist, Scenklart AB i Örnsköldsvik med motiveringen:
"Med inkluderande glädje och driv som smittar av sig, är Robin en ung entreprenör med många järn i elden. På gymnasiet arrangerade han första upplagan av Äldregalan, ett evenemang som sedan dess årligen fyller Fjällräven Center. Robin är en person som får människor att enas och som folk samlas kring, då inte endast ungdomar utan från alla ålderskategorier – kvinnor som män. Förutom sitt växande företag Scenklart AB, har Robin också ett starkt engagemang i hembygden inom bland annat GFG-Bygdsam, Världsklass och Ung Landsbygdsentreprenör."

Publicerat