Innebandy

Snickarna i nybygget

De gjorde en bragd och tog steget upp i Svenska Superligan för att förra säsongen trilla ur. 17 spelare med tränarduo lämnade och här är ÖIB:s nybygge.
Med två nya snickare i Patrik Gidlund och Mikael Sjölund.

Fast det senaste är en sanning med viss modifikation. Patrik och Mikael har varit ungdoms- och juniortränare i klubben under en längre tid och tränade i par senast klubbens juniorlag. När spelaromsättningen efter förra säsongen blev stor var tiden mogen för att flytta upp de yngre tjejerna ett snäpp och då föll det sig naturligt att tränarparet följde med. Stommen i truppen är alltså det tidigare juniorlaget och kompletterat med ett par nyförvärv och rutinerade kort ställer ÖIB ett ungt, men spännande lag på benen i den norra dam-allsvenskan.
Och med en tränarduo som känner spelarna väl.
– Vi var nära att med juniorlaget kvala oss upp i den här serien förra säsongen och nu blev det så här i stället. Så några seriefavoriter, till följd av att klubben kommer från SSL, lär vi knappast vara, säger Patrik Gidlund.
Men ambitionen är ändå relativt hög.
– Ja, klubbens målsättning inför den här säsongen är att vi ska vara på den övre halvan i tabellen och kriga om kvalplatser. På längre sikt handlar det om att vara tillbaka i SSL inom en treårsperiod och då inte vara något stryklag, säger Mikael Sjölund.

Enligt tränarparet togs stora steg i utvecklingen redan förra året och inför årets säsong har klubben varit noggrann med att spelarna ska vara fysiskt förberedda, vilket inneburit ett omfattande samarbete med Modo Sports Academy med start i maj.
– Det har tagit ett rejält omtag och det upplever vi som mycket positivt. Så även om vi fortfarande har ett ungt lag så finns det anledning att vara optimist, fortsätter Mikael Sjölund.

Fem spelare är kvar från fjolårets SSL-trupp och ett intressant nytillskott är forwarden Sanna Holmström med SSL-meriter från Malmö FBC och umeåklubben IBK Dalen.
– Hon är sambo med Modo Hockeys nyförvärv; backen Anton Öhman, och en spelare som vi förhoppningsvis får stor nytta av, säger Patrik Gidlund.
Söndag vecka 38 premiärspelade laget på borta-plan mot IBF Dalen, seger med 4-3 på övertid, och till helgen väntar dubbelmöte hemma i Skyttishallen mot AIK respektive Falun.
Sedan är serien i full gång och nya, unga ÖIB tänker ta poäng av många.

 

Publicerat