Sport & Fritid

Nätra SK inviger nytt utegym

Vid klubbstugan i Bredånger har Nätra SK låtit bygga ett utegym och anlagt en motorikbana. Syftet är att bredda och komplettera träningsverksamheten men också att erbjuda träning till allmänheten. Nu på söndag 29 september blir det invigning och klubben hälsar såväl vuxna som barn välkomna till anläggningen.
– Förutom att erbjuda våra ungdomar styrketräning på hemmaplan vill vi ge en möjlighet till skjutsande föräldrar att själva passa på att träna medan barnen gör det, säger Jens Hannemann, ordförande i Nätra SK.

Tack vare ekonomiskt stöd från Köpmanholmens semesterstiftelse kunde gymmet beställas från sidensjöföretaget Träkultur. Det är tillverkat i gran och har i princip inga metallbeslag.
– Det känns bra att kunna göra något som är till gagn för hela bygden och som tillverkats lokalt, säger Jens. Vi har tjuvstartat lite och ungdomarna gillar det verkligen. Balans och koordination är viktiga delar i längdskidåkning och nu kan de yngre barnen träna det på ett lekfullt sätt i motorikbanan. På det här sättet kan hela familjen träna tillsammans på en och samma plats.
Anläggningen invigs officiellt klockan 13 på söndag men är redan tillgänglig för alla.
– Det kostar ingenting att träna på vårt utegym men vi hoppas att de som nyttjar det vill bli stödmedlemmar i Nätra SK och därmed bidra till underhåll och utveckling.

Publicerat