Övrigt

Återvinn gamla sedlar under Husums höströj

Lördag 28 september arrangeras Höströj på Husum återvinningscentral, där Miva bland annat bjuder in allmänheten till att ta med sig obrukbara sedlar för återvinning.

Miva, tillsammans med Bygdsam-organisationerna, anordnar höströj på Husums återvinningscentral och allmänheten bjuds in till bland annat loppis och aktiviteter med fokus på återbruk. Tidigare har det hållits höströj med samma aktiviteter i Bjästa, men då det anordnas i Husum så planeras även en ny aktivitet; återvinning av gamla sedlar.

Tillsammans med Världens Barns regionsamordnare Linda Lundin så anordnar Laila Sjödin möjligheten för folk att lämna in sina gamla och obrukbara sedlar för återvinning.
– De här sedlarna är ju obrukbara att handla för, men de kan få sitt värde igen då Radiohjälpens insamlingskampanj för Världens Barn tar emot pengarna och växlar in dem hos Riksbanken. Att göra den här insamlingen på en återvinningscentral känns verkligen genialt. Pengarna inte bara återvinns utan återbrukas och kan användas på nytt, säger Linda Lundin. Många små sedlar kan göra stor skillnad i det arbete som genomförs runt om i världen för barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

Insamlingen är en del av Världens Barns insamlingskampanj som just nu pågår. Med anledning av insamlingen i Husum så besöker även Erik Ekstrand, mer känd som Erik från Erik och Mackan, återvinningscentralen. Mivas höströj på Husums återvinningscentral pågår mellan kl. 10-14.

Du kan klicka här för att komma till Mivas hemsida där du kan läsa mer.

 
Publicerat