Modo Hockey

"Det kommer att bli en match i båda lagens smak"

Ikväll blir det säsongens första bortamatch för Modo då de möter Björklöven i A3 Arena.

– Det kommer bli mer fysiskt spel än i premiären där matchen även kommer gå i betydligt högre tempo, kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist på Modos hemsida.

I fredags startade säsongen för Modo när de spelade hemma mot Västervik och kammade hem en poäng. Nu är det dags för säsongens andra match, samt säsongens första derby för Modo, när de möter Björklöven borta i Umeå.

En match som Björn Hellkvist tror kommer att bjuda till en ordentligt kamp för spelarna där hemmalaget kommer att sätta stor press på Modo.
– Jag tror att det kommer att bli en match i båda lagens smak där lagen vill föra spelet och ha mycket puck samtidigt som båda lagen snabbt vill erövra pucken när de tappar den. Så det kommer verkligen att bli en kamp där ute ikväll, säger han och fortsätter:
– Jag tycker inte man kan förringa vikten av ett bra passningsspel där vi måste leverera under press. Vi förväntar oss att Björklöven kommer att sätta hög press så det är en del kvalité och en del mentalt tillstånd som gäller.

Under matchen så har Modo samma laguppställning som under fredagens premiärmatch. En del förändringar kan komma att ske i formationerna.

 

Publicerat