Du är här

2019-09-21 - Nyheter/Reportage

De kan bli Årets Landsbyggare

Bland finalisterna till det prestigefyllda priset Årets Landsbyggare 2019 finns fyra nomineringar från Örnsköldsviks kommun. Det är Leader Höga Kusten som för tredje gången uppmärksammar landsbygdens hjältar i Höga Kusten.

– Vi har fått in så många nomineringar – närmare 70 stycken, säger Jenny Edvinsson, verksamhetsledare för Leader Höga Kusten. Allmänheten kunde vara med och nominera och det märks att det finns en oerhörd stolthet över det arbete som företagare, föreningar och andra eldsjälar lägger ner för att utveckla sin bygd.
Strutsfarmen i Gerdal och Marcus Edlund Svets & Smide i Myckelgensjö är båda nominerade i kategorin Entreprenör. I kategorin Attityd hittar vi influencern La Linda, Linda Hörnfeldt, från Eldsmark och i kategorin Unga Landsbyggare är Robin Hörnkvist från Husum nominerad.
– I år är det extra kul eftersom våra Landsbyggare uppmärksammas i hela Sverige, säger Eva Jilkén, projektledare för ”Vi Landsbyggare”, en satsning på att förstärka den positiva bilden av landsbygden som har nominerats till en av Sveriges främsta satsningar inom platsutveckling och är finalister i Placebrander of the Year.
Vinnarna av Årets Landsbyggare koras 26 september vid ett event på Björkuddens Hotell och restaurang. 

 

Dela med dig av denna artikel på: